TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Кавала

1 ден  07.03.2020
Поаѓање од Битола пред Спортска сала во 04;00 часот. Заминување за Неготино,
Поаѓање од Скопје пред хотел Континентал во 04;20 часот.
Продолжување на патот за Кавала, царински формалности, попатни одмори.
Попатна посета на Музејот на восочни фигури во селото Кипија. Фото пауза пред Кавала.
По пристигнувањето во Кавала прошетка во историскиот центар на градот: пристаништето, аквадуктот изграден по наредба на Сулејман Величествениот во 1550 г., црквата „Св. Богородица“,
домот на Мохамед Али Паша, кој спроведе значајни реформи во Отоманската империја во 19 век; Турската тврдина од 16 век….. Сместување во хотелот. Слободно време.
Организирана факултативна вечера со музика. Ноќевање.

2 ден  08.03.2020
Појадок. Слободно време за индивидуални посети, прошетки, разгледи.
Во договор со продружникот на групата заминување за С. Македонија….
Попатни одмори, царински формалности.Пристигнување во вечерните часови.
Крај на програмата

4.340 денари

Во цената Е вклучено:
Автобуски превоз
Сместување во хотел Airotel Galaxy 4*
1 ноќевање со појадок
Патничко осигурување
Пратител на групата од агенцијата организатор
Организација и реализација на аранжманот

Во цената НЕ Е вклучено:
Свечена вечера со музика ( доплата 22 еур )
Влезница за посета на Музејот на восочни фигури
Неспомнати услуги
Личен трошок на патникот

НАЧИНИ НА ПЛАЌАЊЕ:

Авас 30% од објавената цена, остатокот во рок од 15 дена пред поаѓање.

ВАЖНИ ЗАБЕЛЕШКИ, НАПОМЕНИ:
За реализација на аранжманот потребен е минимален број 45 платежни патници.
Агенцијата го задржува правото во случај на недоволен број пријавени платежни патници да го откаже патањето и за тоа да ги извести патниците 5 дена пред датата на патувањето.
Минималниот број на патници за реализација на факултативни екскурзии е 20-30 лица( во зависност од факултативата).
Ако некои наведени разгледи и посети во понудата, не се реализираат а се предизвикани од непредвидени околности: работа на патот, локалитетите, штрајкови, сообраќаен метеж, застој по граничните премини, природни катастрофи и сл. нешта агенцијата не сноси одговорност.
Го задржуваме правото за промена на цените во случај на промена на цени во транспортот и др. непрдвидени трошоци.
Седиштата во автобусот се определуваат автоматски во систем на денот на авансната уплата – договорот. (нема можност за измена)
Пасошот треба да важи минимум 6 месеци од завршувањето на патувањето.
Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата.
Организаторот на патувањето НЕ  Е овластен да ја цени исправноста на патните и други исправи на патниците.
Аржманот се плаќа исклучиво во денари по курс 1€ = 62,00мкд.
Факултативите се плаќаат на лице место или во агенцијата пред заминување.
За ова патување важат и се применуваат Одредбите на Законот за туристичка дејност
Со важност се и се применуваат Општите услови за патување на Турист

Кавала, ГРЦИЈА
сабота, март, 7, 2020
2 dena 1 nok
48
€70.00

8ми МАРТ

АВТОБУС
07.03.2020

€70.00
по возрасен

Распродадено

Надминат е бројот на лица