TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Крф 🚌

Остров Крф за 8ми септември

ПРВ ДЕН 08.09 (четврток)
Поаѓање во вечерните часови на 07.09 преку граничен премин Битола – Меџитлија. Ноќно возење до Игуменица каде во утринските часови на 08.09 се качуваме на траект се до пристигнувањето на пристаништето на островот Крф. Потоа се упатуваме кон Ипсос или Дасиа, кои се оддалечени 15 минути од пристаништето. Сместување во вилите и слободно време за одмор или плажа, се до попладневните часови кога групата се упатува кон истражување и прошетка во градот Крф.
Градот Крф е еден од најпознатите градови на јонските острови, познат по светецот Свети Спиридон, прекрасниот и единствен стар дел на градот кој потсетува по својот изглед и архитектура на Венеција, Париз, Дубровник, како и Старата тврдина која гордо се изгигнува над градот.
Прошетка низ најзначајните делови од Крф со водич и потоа следува слободно време.
ЦЕНАТА НА ИЗЛЕТОТ Е 10 евра по лице.
Враќање во Ипсос во договорено време и можност за продолжување во некој од баровите во Ипсос.
Ноќевање

ВТОР ДЕН 09.09 (петок)
Вториот ден е резервиран за посета на едно од најпознатите туристички места на островот, Сидари, познато по каналот на љубовта. Местото е големо и населено и таму ќе имаме прилика да уживаме во прекрасен ден на плажа во еден од најпознатите бич барови. Потоа во договорено време ќе одиме во селцето Перуладес, каде се наоѓа барот 7th Heaven, познат по прекрасната стаклена тераса од каде се гледа најубавото зајдисонце на островот. Враќање вовечерните часови.
ЦЕНАТА НА ИЗЛЕТОТ Е 25 евра по лице
Вечерта можност за забава во некој од локалните барови.

ТРЕТ ДЕН 10.09 (сабота)
Сабота е ден за посета на Палеокастрица, надалеку познато по тиркизната боја на морето. Слободно време за капење, со можност за посета на црквата Света Богородица или познатиот аквариум. Слободно време за плажа. Враќање во Ипсос во попладневните часови.
ЦЕНАТА НА ИЗЛЕТОТ Е 20 евра по лице
Вечерта повторно можност за посета на некој од баровите во Ипсос.

ЧЕТВРТ ДЕН 11.09 (недела)
Напуштање на апартманите во 09часот наутро. Слободно време за плажа се до моментот на поаѓање за Македонија. Пристигнување во Скопје во доцните вечерни часови.

ПОПУСТИ И ДОПЛАТИ:
Доплата за 1/1 соба 50% од цената на аранжманот

ПЛАЌАЊЕ ЗА ДЕЦА:
Дете од 0 до 3 години не плаќа и дели кревет со возрасен.
Дете од 3 до 12 години на класичен кревет плаќа 70% од цената на аранжманот,
Дете од 3 до 12 години на дополнителен кревет плаќа 50% од цената на аранжманот.

Промо цена на аранжманот 89 € по лице,
Редовна цена 109 € по лице,

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:
3 ноќевања во приватни вили во Ипсос или Дасиа,
Автобуски превоз со високотуристички автобус
Повратна траект карта
Организација и водство на аранжманот

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА:
Задолжително патничко осигурување 250 денари по лице
Задолжителна доплата за туристичка такса 0,50 центи по соба од ден
Факуллтативните посети и екскурзии во наша организација:
– Град Крф – 10евра
– Сидари и Каналот на љубовта со 7th Heaven – 25 евра
– Палеокастрица – 20 евра

НАПОМЕНИ ЗА РАСПОРЕД НА СЕДЕЊЕ ВО АВТОБУС:
Со потпишување на договорот за патување, патникот е должен да го прифати местото во автобус кое ќе му го додели агенцијата. Дополнителни промени не е можни. Агенцијата го прави распоредот на седење, земајќи ги во предвид постарите лица, семејствата со мали деца, трудници, како и периодот на уплатата. Ако патникот сака да резервира одредено седиште, при уплатата во агенцијата може да доплати 10 евра по лице и да бира седиште (освен првиот ред, кој е резервиран за персоналот)

– Ве молиме внимателно да ги прочитате општите услови за патување на организаторот.
– Земете предвид дека поради државни или верски празници на одредена дестинација на одредени локалитети или трговски центри, продавници и ресторани, музеи можно е да не работат, па постои можност да се смени редоследот на одредени содржини во програмата.
– Патниците кои имаат за цел да посетат одредени институции, ги советуваме преку интернет да се информираат за работното време и дали е потребна резервација за термин.
– Од моментот на пријавувањето, се создаваат административни трошоци на организаторот на патувањето, хотел, автобуски превоз и слично, па откажување на патувањето повлекува и надокнада за тие трошоци, кои се точно прецизирани со датуми по табели во Општите услови за патување.
– Се предупредуваат патниците дека поради почитување на часовите предвидени во програмата за патување, не постои можност за задржување на граница поради регулирање на повраток на средства од TAX FREE.
– Сите патници кои се државјани на Република Македонија и имаат биометриски пасоши во земјите потписници на Шенгенскиот договор можат да патуваат без виза во согласност со одлуката на Советот на Министри во ЕУ.
– Агенцијата не сноси одговорност во случај пограничните власти да му оневозможат на патникот да влезе во територијата на ЕУ.
– Патниците кои не се државјани на Македонија се обврзани самите да се запознаат со визниот режим на земјата во која патуваат и преку земјите кои се поминуваат при патувањето.
– Патникот е обврзан при пријавувањето во агенцијата да го пријави своето име, презиме, датум на раѓање онака како што е напишано во пасошот. Погрешно пријавени податоци ќе бидат внесени во ваучерот за хотелот и другите документи за патувањето кои можат да создадат проблем кај граничните и хотелски служби.
– Ги замолуваме патниците да достават копија од пасошот при резервација на аранжманот и телефонски број.
– Пограничните служби при пасошката контрола можно е да побараат од некои патници да покажат парични средства (картички или готовина), како и меѓународно патничко осигурување.
– Агенцијата е должна до два дена пред тргнување да ги извести патниците за часот и местото на тргнување.
– Должината на слободното време за индивидуални активности за време на програмата зависи од објективните околности.
– За сите информации дадени по усмен пат, агенцијата не сносува одговорност.
– Потписниците на договорот за патување се должни да ги информираат нивните сопатници со програмата, условите на плаќање и Општите услови на патување.
– Рокот за пријава зависи од слободните места и брзината на пополнувањето на истите.
– Патниците самите сносат одговорност за личните и патните документи и нивната важност.
– Агенцијата не учествува во организацијата на слободното време на патниците на местото, и нема влијание за реализацијата на факултативните излети кои се во организација на тур операторот во државата.
– Доколку дојде до одредена штета или непредвидени трошоци поради непочитување на упаствата и напомените, организаторот на патувањето не сносува одговорност, туку целокупниот износ на штетата ги сносува патникот.
– Агенцијата го задржува правото да направи измена во програмата на патувањето (редоследот поради непредвидени околности)
– Малолетните деца кои патуваат без еден родител потребно е да имаат согласност од вториот родител за поминување на граница или ако патуваат без родителите, мора да има заверена согласнот од двата родитела и да се во придружба на пратител при преминувањето на границата.
– Во случај да дојде до промена на монетарниот пазар или недоволен број на пријавени патници, агенцијата го задржува правото да ја коригира цената и да направи промена во програмата, како и да ја спои турата со друга агенција.
– Организаторот на патувањето го задржува правото преку акција или last minute понуда да ги продаде слободните капацитети по друга цена од претходната. Странките кои го уплатиле аранжманот по претходната цена немаат право да побараат надокнада поради промената.
– Организатор на патувањето е туристичката агенција Go Travel од Скопје со лиценца А (Министерство за економија).
– Организаторот на патувањето располага со гаранција за патување во висина од 100.000 евра во случај на инсолвентност и во случај на надокнада за штета по договор во агенцијата.
– Аранжманот е правен врз база на 40 патници и доколку има недоволен број на пријавени, агенцијата има право да го откаже патувањето, најдоцна до 5 дена пред терминот на тргнување.
– Со оваа програма важат Општите услови на СКТМ и ТА Турист