TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Аланија

За љубителите на песочни плажи, Аланија е вистинскиот избор! Според легендата, римскиот император Марко Аурелиј и го подарил овој дел од Средоземниот брег на Клеопатра, која што во еден период и живеела на местото на денешна Аланија. И токму по нејзе е наречена и една од најубавите турски плажи, песочната Клеопатра, која се простира од центарот на градот кон запад, а на исток се наоѓа исто така убавата плажа Кејбут. Една од предностите на Аланија е што плажите и хотелите се наоѓаат во самиот град. Покрај брегот има многу барови, чајџилници, кафулиња и ресторани со богат избор на меѓународна и национална кујна. На копното, околу цитаделата се врежани морски пештери. Што се однесува до ноќниот живот, тој е разноврсен. Можете да бирате сами помеѓу ’темпераметните‘ барови и дискотеките кои работат до раните утрински часови. Значи, песочни плажи, чисто море, историски знаменитости, природни убавини, голем број дуќанчиња, ноќен живот…сето тоа ќе го најдете во Аланија.