TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Албена

 
Албена е одморалиште на Црно Море, се наоѓа во североисточна Бугарија
Сместено е во општината Балчик, област Добрич.
Плажата Албена е една од најдобрите плажи во Бугарија со „свилен песок“
Плажите на Албена се 21 и се рангираат меѓу најдобрите во Бугарија.
Нивната лента е долга повеќе од 6 км и широка до 150 м., морето е плитко
Нуди прекрасни услови за семеен одмор со деца, бидејќи е еден од најчистите во Бугарија.
Секако е погодно и за одмор на млади со пријателите.
Албена е сопственик на еко наградата „Сино знаме“ за чистота на морето, плажата и целата територија. 
Воздухот е кристално чист и поради високата содржина на кислород, што се должи на близината на комплексот со уникатниот природен резерват „Балтата“.
 
 
Разновидноста на спортови на вода, атракции и игралишта ја прави плажата Албена омилено место за секого.
 
 
Албена изобилува со ресторани, кафетерии, ноќни клубови, барови, дискотеки...