TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Битола

 
Битола во југозападниот дел на Македонија.
Градот е познат под името град на конзулите, бидејќи тука се наоѓале конзуларните претставништва на европските земји во времето на Отоманското царство, каде заедно со Солун бил најважно место во европскиот дел на Империјата.
Во периодот 1864 - 1912, Битола бил главен град на Битолскиот вилает, еден од трите вилаети во регионот Македонија.
И денес, голем дел од конзуларните претставништва во Република Македонија се наоѓаат тука.
Битола е втор по големина град во Македонија
Знаменитости кои треба да се посетат:
Широк Сокак
Хераклеја Линкестис
Саат-кулата
Ајдар-кади џамија
Јени џамија
Исак џамија
Безистен
Музејот на градот
Спомен собата на Мустафа Кемач Ататурк
Црквата Св. Димитрија
Црквата Св. Богородица
Француските гробишта (од I светска војна)
Германските гробишта (од I светска војна)
Еврејските гробишта
 

Сортирајте ги резултатите по:

Keops
Битола МАКЕДОНИЈА

0 Оцени

  • хотел * * * *
  • во Битола
  • 10 минути до центарот

цена од€24.00 ИЗБЕРЕТЕ

Molika 3*
Битола МАКЕДОНИЈА

0 Оцени

  • хотел * * * *
  • на Баба планина
  • 15 км до Битола

цена од€16.00 ИЗБЕРЕТЕ

Shumski Feneri 3*
Битола МАКЕДОНИЈА

0 Оцени

  • хотел * * *
  • на Баба планина
  • 7 км до Битола

цена од€20.00 ИЗБЕРЕТЕ

Сортирајте ги резултатите по: