TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Босна и Херцеговина

Босна и Херцеговина е земја лоцирана во Југоисточна Европа, е западниот дел на Балканскиот полуостров. Граничи со Хрватска на север, запад и југ, со Србија на исток, и со Црна Гора на југоисток. Како и секоја земја и Босна и Херцеговина има свој шарм и дух. Клима - суптропско медитеранска Просечни температури - јануари (-3, 3 ° C); Јули (14, 27 ° C) Официјален јазик - српски, босански и хрватски Главен град – Сараево Население - 3 981 239 (по статистика од 2007 г.) Етничка припадност - 44% Бошњаци, 31% Срби, 17% Хрвати и 6% Југословени. Религија - католици, православни и муслимани Телефонски број +387

Сортирајте ги резултатите по: