TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Бијела

Бијела е мал град во Бококоторскиот залив во општината Херцег Нови (12 км оддалеченост) на патот помеѓу Каменар и Херцег Нови
Во минатото, Бијела беше рибарско село и жителите се занимаваа и со лозарство и најпрепознатливо според традицијата на бродоградба.
Плажите на Бјелина се мали, песочни и ги има многу.
Од Бијела пеш може да стигнете до интересни места како живописни рурални амбиентални единици.