TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Благоевград

Благоевградската област е една од 28те области во Бугарија.
Административен центар е градот Благоевград.
Се наоѓа во југозападниот дел на Бугарија, со површина од 6.449,5 км²,
трета област по големина во Бугарија. Има околу 350.000 жители.
Околината ја пополнуваат делови на планините Пирин, Рила, Родопи....
Бугарија има три Национални паркови а во оваа област се наоѓаат два.
40% од протокот на природни минерални извори во Бугарија се наоѓаат во благоевградската област, како и шумско богатство....
   

Сортирајте ги резултатите по:

Orbita Spa 4* 🚕
Благоевград БУГАРИЈА

0 Оцени

  • 2 внатрешни базени
  • 2 надворешни базени
  • Финска сауна

цена од€45.00 ИЗБЕРЕТЕ