TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Братислава

Братислава или убавицата на Дунав, како што уште ја нарекуваат, се наоѓа на западната граница на Словачка. секоја година привлекува се повеќе и повеќе посетители, како поради поради знаменитостите и богатата историја Со својата убавина инспирира посебно стариот дел од градот, каде што се сместени замокот, катедралата Св. Мартин, црквата св. Елизабета, позната како Плава Црква. Откако Османлиите го освоиле поголемиот дел на Унгарија, Братислава стана престолнина на царевите, архиепископи и благородништвото, а од 1563 година до 1830 година тука биле крунисан неколку унгарски кралеви и кралици. Во космополитски град со околу половина милион луѓе секоја година се одржуваат голем број фестивали и саеми.

Сортирајте ги резултатите по:

Братислава ✈️ 12/03/2022 - 15/03/2022

по лице€249.00
  • 4 ден 3 ноќевања
  • Факултативни посети
  • Разглед на Братислава
  • Индивидуални разгледи