TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Влора

Влора - албански, (Валона - италијански) е бисер на албанските одморалишта. Се наоѓа на јадранскиот брег во залив со исто име. Градот е второ по големина пристаниште во Албанија. Постои траект врска помеѓу Влора и италијанските морски градови. Влора станува популарна туристичка дестинација, нудејќи можност да се релаксираат на јадранскиот брег. Интересни обележја се џамијата Мурадиј, Музејот на независноста.......