TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Виена

Виена главен град на Република Австрија и е една од деветте сојузни покраини на државата. Виена е главен град на Австрија, со население од 2,7 милиони и моментално е најголемиот град во државата и нејзин културен, економски и политички центар. Градот е десетти по големина во Европската Унија. Виена, како центар на Австрија, која во текот на студената војна се сметаше за неутрална земја, е домаќин на голем број меѓународни организации како што се Обединетите Нации и ОПЕК. Виена се наоѓа во источна Австрија, блиску до Словачка и Унгарија. Поради нејзината близина со Братислава, Виена образува метрополитански регион од 3 милиони граѓани. Во 2001 година, центарот на градот стана дел од Светското Наследство на УНЕСКО. Во една студија од 2005 година, помеѓу 127 светски градови, градот Виена заедно со Ванкувер се наоѓа на прво место според квалитет на животот.  Ова го потврдиле и студиите на Mercer Survey во 2009 и 2010 година.  Исто така, градот бил рангиран на првото место според културата и иновацијата во 2007 и 2008, и на второ место, глобално во 2009, според мислењата на анкетирани граѓани на прашања кои содржеле 162 индикатори, вклучувајќи ги културата, инфраструктурата и др.

Сортирајте ги резултатите по:

Christmas market-Виена🚌 07/12/2022 - 11/12/2022

по лице€185.00
  • 5 дена 2 ноќевања
  • Разглед на Виена
  • Факултативно палатата Шенбрун
  • Факултативно Дунавска кула