TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Добриниште

Добриниште е позната туристичка дестинација, сместен во подножјето на јужниот дел на Пирин. Добриниште е привлечено и во зима и во лето. За време на зимската сезона Добриниште привлекува туристи со своите атрактивни цени. Се наоѓа во близина на Банско на околу 5км. Ако сте одлучиле вашиот одмор да го помините во Добриниште, може да изберете од многуте хотели. Летото во Добринише е прекраснио. Изобилува со топла минерална вода, која се користи во СПА центрите на хотелите. Националниот парк "Пирин" од 1983 г. е впишан како "Конвенција за заштита на светското природно и културно наследство" на УНЕСКО. За територијата на паркот е карактеристично голем биодиверзитет со над 1300 вида растенија, од кои 18 се Пирински ендемити, 159 видови птици, 45 видови цицачи. Алпскиот карактер на планината е со надморска височина над 2500м, и со највисокиот врв Вихрен 2914м. На Пирин планината има повеќе од 180 глацијални езера.

Сортирајте ги резултатите по: