TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Волос

Волос е крајбрежено пристанишен град кој е и главен град на префектурата Магнисија. Областа е 27,678 км2, а населението е 82 439 жители (според податоците од 2001година.). 326 км северно од Атина и 215 км јужно од Солун. Денешниот Волос е изграден во областа каде се наоѓале градовите Деметриас, Пагасае и Иолкос. Во градот преовладуваат неокласичени згради, а вредно е да се посетат знаменитостите: археолошкиот музеј, музејот за модерна историја, музејот за свила, националниот железнички музеј на Грција, музејот на маслинките, националниот музеј за индустриска историја и др.

Сортирајте ги резултатите по: