TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Девин

Девин се наоѓа во регион Смолјан, во близина се Чепеларе и Пампорово. Градот се наоѓа во долината на реката Вача во Родопските Планини. Во областа, постојат неколку палеолитини наоѓалишта од пред 30.000 години. На крајот на 14 век п.н.е., денешниот град Девин бил населен со тракиски племиња. Оддалеченост: Софија-Девин - 188 км. Пловдив-Девин - 75 км. Пампорово-Девин - 31 км.