TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Дубровник

  Дубровник, град во јужниот дел на Хрватска, кој излегува на Јадранско Море, во регионот на Далмација. Дубровник е една од најпознатите туристички одредишта во Средоземно Море, пристаниште и седиште на Дубровачко-неретванската жупанија. Според податоците од пописот во 2011 година, Дубровник имал 42.615 жители. Дубровник е најпосетуван град на Јадран.

Сортирајте ги резултатите по: