TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Кемер

Кемер е приморски град кој изобилува со многу хотели – од скромни, семејни пансиони па се до супер луксузни клубови со пет ѕвездички. Објектите за туристичка дејност во градот многу брзо се множат, па ако во 2000 година. имаше не повеќе од 20 хотели, во 2012 година бројот на големи хотели, не вклучувајќи ги останатите сместувачки капацитети, достигна повеќе од 170. Туристичката област Кемер ги вклучува и регионите Beldibi, Goynuk, Кемер, Kiris, Chamyuva, Tekirova.