TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Костур

Костур е еден од најживописните градови во Егејскиот дел на Македонија. Изграден е на брегот на прекрасното Костурско Езеро. Подрачјето е претежно планинско, со изразито континентална клима. Патеката долж езерото е долга 9 километри, а самото езеро е дом на 200 различни видови на животни, меѓу кои и некои ретки и загрозени видови. Прошетајте по тесната патека долж крајбрежјето на езерото, ќе бидете изненадени од неговата убавина и спокојство. Градот може да се пофали со голем број многу профитабилни продавници и фабрики за крзно и текстил.