TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Луковска бања

Луковска Бања се наоѓа на југот од Србија, на источните падини на планината Копаоник.
Иако се наоѓа на надморска височина од 681 метри, што ја прави највисоката бања во Србија, опкружена е со планини и висини од над 1000 метри, што овозможува блага умерена клима.
Луковска Бања е позната по изобилството на минерални води, по недопрената природа на шумите и падини на планината Копаоник, како и кристално чистиот воздух.
Според бројот на извори на минерални води, различниот состав, температура и нивниот притисок (над 100 l / s), Луковска бања припаѓа во најбогатите бањи во Србија.
Ако сакате тивка околина за вашите деловни состаноци или семинари, на располагање ви се повеке сали со капацитет од 100 седишта.
Врз основа на анализата на Институтот за хидрогеологија, како и препораките на Балнеолошкиот институт и Медицинскиот факултет од Белград, водата се препорачува за следниве третмани:
Воспалителен ревматизам
Дегенеративен ревматизам
Остеопороза
Гихт
Гинеколошки заболувања
После оперативна рехабилитација од фрактура на коските и хирургија на коскено-зглобен систем
 

Сортирајте ги резултатите по:

Bela Jela 4* 🚕
Луковска бања СРБИЈА

0 Оцени

 • Валнес центар
 • Базени со термална вода
 • Услуга: полни пансиони

цена од€52.00 ИЗБЕРЕТЕ

Bela Jela SPA 4*🚕
Луковска бања СРБИЈА

0 Оцени

 • 4 дена 3 полупансиони
 • Валнес СПА центар
 • Базени со термална вода
 • Соба за забави

цена од€216.00 ИЗБЕРЕТЕ

Jelak Spa 3* Луковска бања СРБИЈА

0 Оцени

 • Валнес центар
 • Базени со термална вода
 • Услуга: полни пансиони

цена од€41.00 ИЗБЕРЕТЕ

Kopaonik Spa 3*
Луковска бања СРБИЈА

0 Оцени

 • Валнес центар
 • Базени со термална вода
 • Услуга: полни пансиони

цена од€41.00 ИЗБЕРЕТЕ