TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Маврово

Маврово — национален парк во западна Ммакедонија кој зазема простор од 73.088 хектари и најголем е меѓу трите национални паркови во Македонија. Како национален парк е прогласен во 1949 година и неговата географска положба е 41°40’N и 20°46’E. Во границите на паркот се опфатени планините: Кораб, Дешат, југозападните ограноци на Шар Планина, поголем дел од Бистра и северните делови на Крчин. Средишниот дел на националниот парк го зафаќа долината и сливот на реката Радика. Во склопот на националниот парк е и Мавровското вештачко езеро.

Сортирајте ги резултатите по:

REY Mavrovo
Маврово МАКЕДОНИЈА

0 Оцени

  • Надворешен базен
  • Интернет, телевизор
  • Ресторан, паркинг

цена од€65.00 ИЗБЕРЕТЕ