TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Неа Анхиалос

Неа Анхиалос е село на 17 км од Волос, се одликува со прекрасни песочни. Голема разновидност на плажи со уникатниот црвеникав песок, соодветни за песочни бањи за луѓе кои страдаат од ревматизам. Има и златен песок како и карпи и камчиња. Малите заливи и пристаништа, кои се формираат во одредени области нудат чиста вода, идеална за пливање, риболов и морски спортови.