TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Несебар

Несебар е антички град и едно од најголемите приморски одморалишта на бугарското црноморско крајбрежје, сместено во провинцијата Бургас. Тој е и административен центар на истоимената општина Несебар.
Површина31,85 км²
Локално време: +1 час од македонско време