TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Несебр

Несебар се наоѓа во Југоисточна Бугарија, антички град со богата историја, основан под името Месимвија. Градот е прогласен за архитектонски и археолошки резерват. Историските споменици се зачувани во Стариот град. Знаменитости: Археолошкиот музеј, Етнографскиот музеј, Црквата Св. Стефан, црква Св. Спас. Новиот дел од градот се карактеризира со модерна архитектура, има широк спектар на сместување, ресторани, дискотеки. Во југоисточниот дел се наоѓа Јужниот парк. Во близина на Несебар се наоѓаат Сончев Брег, Равда, Поморие, Свети Влас. Софија - Несебар - 407 км. Варна - Несебар - 98 км. Бургас - Несебар - 41 км.