TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Огњаново

Огњаново е село во близина на градот Гоце Делчев, познато по своите минерални извори. Воздухот е чист и се препорачува за одмор и релаксација во природата. Интересено обележје е блискиот римски град Никополис ад неструм, кој беше основа за рехабилитација на римските легии.Минералните извори имаат голем ефект врз човечкото тело. Во близина има неколку населби кои ја карактеризираат старата бугарска архитектура, Лештен, Ковачевица, Долен, Делчево и други. Исто така можете да уживате во природните убавини на планините Пирин и Родопите.