TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Павел бања

Павел Бања е град кој се наоѓа во јужниот дел на Бугарија, во централниот дел на долината на Казанлак. Населено со околу 2.600 жители. Градот е на 395 метри надморска височина. Знаменитости во Павел Бања и околината: Црквата Св.Богородица, Чешмата споменик,  Споменикот на Тодор Мазаров, Националниот парк “Централен Балкан“. Павел Бања се наоѓа на околу 22 км од Казанлак, 33 км од Карлово и околу 180 км од Софија.