TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Пловдив

Пловдив се наоѓа во Јужна Бугарија, на реката Марица. Во Стариот град куќите се во типичната ренесансна архитектура. Знаменитости во градот се: Античкиот театар, Римскиот Одеон, Археолошки комплекс "Ирска",  Археолошкиот музеј, Историски музеј, Регионалниот етнографски музеј, Природонаучниот музеј, Музејот на воздухопловството. Во близина на градот се наоѓаат: Асенова тврдина, Бачковскиот манастир и тврдината Трајанова врата. Софија - Пловдив - 149 км. Варна - Пловдив - 385 км