TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Разлог

Градот Разлог се наоѓа во југозападна Бугарија. Старото име на градот е Мехомија, именувано по долината, каде што се наоѓа. Се наоѓа помеѓу три планини - Рила, Пирин и Родопи. Стариот град има типична ренесансна архитектура, куќите се од 30-тите години на минатиот век, а повеќе од нив се споменици на културата. Интересни знаменитости во градот се: Црквата "Свети Благовештение" и "Свети Ѓорѓи", градскиот музеј во Парапуновата куќа, Кипремаксевата куќа... Во близина на градот се наоѓаат: месноста Столоватец - 5 км., Ранохристијански црква "Свети Илија" од V-VI век - на 11 км., Месноста Круша - 8 км .; Разлог – Банско 6 км.

Сортирајте ги резултатите по:

Murite 4*🚕
Разлог БУГАРИЈА

0 Оцени

  • Се вклучено
  • Џакузи
  • Внатрешен базен

цена од€45.00 ИЗБЕРЕТЕ