TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Самоков

Самоков се наоѓа во Западна Бугарија. 12 км. од Самоков е туристички комплекс Боровец, кој нуди одлична можност за зимски спортови. Во непосредна близина е туристичко место "Малиовица" и балнеолечебниот центар "Белчин Бањи", Самоков е соодветно место за рекреација во близина на главниот град, Самоков е дел од 100 национални туристички локалитети Софија-Самоков - 60 км, Пловдив-Самоков - 118 км. Варна-Самоков - 498 км.