TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Св.Константин и Елена

Св Константин и Елена одморалиште се наоѓа на 10 км од Варна и е едно од најпознатите бугарски летовалишта со плажа повеќе од 3,5 км. Од мај до октомври се нудат на туристите различни атракции и забава како скијање на вода, сурфање, одбојка на плажа, тениски игралишта, фудбалски  игралишта, отворени  и затворени минерални базени и марина со капацитет од 40 јахти. Во туристички комплекс има 7 бањи со длабочина 1800 до 2050 метри со вкупен проток 175 л / сек и температура од 40 до 60 степени. Климата во ова одморалиште е најздрава, затоа одморалиштето е најпосакувано од многу туристи.