TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Сончев брег

 
Сончев Брег е најголемото приморско одморалиште на црноморскиот брег во Бугарија, сместено околу 35 км северно од Бургас во општина Несебар во провинцијата Бургас.
Создаден во 1958 година како одморалиште пред се за викенди за бугарските семејства, Сончев Брег прерасна во најголемото место за туристи и одмори во земјата.