TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Софија

Софија се наоѓа во Софиската котлина цо централниот дел на западна Бугарија.Софија  е главен град на Бугарија и е главниот административен , економиски и културен центар на земјата.Софија го носи името на доцно античката катедрала на градот “Света Софија” , а бидејќи Светата маченица Софија е мајка на Верата, Надежта и Љубовта, празникот на светиците е 17 септември, се слави како денот на Софија,а исто така се слави и 4 јануари, кога 1878 година руските војници го ослободиле градот од турско владеење. Па да ја започнеме Новата Година во градот на верата , надежта и љубовта.

Сортирајте ги резултатите по:

Софија 🚌 30/12/2022 - 01/01/2023

по лице€111.00
  • Автобуски превоз
  • 2 ноќевања со појадок
  • Посета на Мол
  • Дочек на плоштад