TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Струга

Струга град во југозападниот дел на Македонија.
Струга лежи во рамнината на Струшкото Поле на двата брега на реката Црн Дрим и на северниот брег на Охридското Езеро.
Струга има развиен езерски и културен туризам
Самата манифестација Струшки вечери на поезијата привлекува голем број на домашни и странски туристи за време на летото.
Во летната сезона во Струга и околните места престојуваат илјадници туристи, претежно од Македонија но и голем број на туристи од Албанија, Косово и Грција. Старите стружани за туризмот велат: Кога ќе пукне туристичката сезона, Струга наеднаш се изменува, небаре низ чаршијата пројурил Св. Ѓорѓија на бел коњ и со копје им ја пуштил застојаната крв, и сè се разживеало  

Сортирајте ги резултатите по:

Drim 4* 🚕
Струга МАКЕДОНИЈА

0 Оцени

  • Хотел 4*
  • Услуга: полупансион
  • 10 м до плажата

цена од€119.00 ИЗБЕРЕТЕ