TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Токио

Главен град на Јапонија, и најголем град на светот со 33 милиони жители. Токио е централно место за јапонската политика, економија, култура и образование, а воедно е и бизнис центар за источниот дел од Азија. Областа Токио Метрополис е најголема агломерација на светот и се состои од преку 26 градови и 8 села, кои со текот на времето израснале во еден град. Сè е толку уредно и чисто, а во морето на разни згради се и Јојоги, Уено, Чиодаи други паркови каде можеме да уживаме во бескрајното зеленило, а во времето на Сакура и во цутот на црешите. Покрај сите овие современи привлечности на Токио, неизбежни се и храмовите кои ни даваат слика за религијата и историјата на оваа прекрасна земја, меѓу кои најпосетени се Сенсо-џи, Меиџи Јинг.

Сортирајте ги резултатите по: