TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Хајдасобосло

Хајдасобосло (Hajdúszoboszló ) трет град по големина во жупанијата Хајду-Бихар, во источна Унгарија со околу 25000 жители, познат по своите термални води.  Код телефон (+36) 52 Во центарот, има огромен спа комплекс со загреани внатрешни бањи со лековити својства, масивен отворен базен и аквапарк со тобогани. Во близина се наоѓа меѓународниот музеј со изложени скулптури и слики од 20 век до денес. Музејот Бочкај Истван (Bocskai István), ја документира историјата на градот....

Сортирајте ги резултатите по: