TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Херцег Нови

Херцег Нови е град во Црна Гора, на брегот на Јадранско море и во подножјето на планината Орјен
Општината Херцег Нови е најголем град со српско население на брегот на Јадранско Море
Градот бил познат и под името Castelnuovo.
Во Херцег Нови бил изграден првиот хотел во Црна Гора, пансионот „На зелената плажа“ (Na zelenoj plaži) подоцна, во градот бил отворен и хотелот „Бока“ кој денес не постои.
Поради важното стратегиско значење, во градот биле подигнати неколку тврдини.
На подрачјето на општината Херцег Нови се наоѓаат 89  цркви, од кои 75 се православни и 14 католички
Поштенски број  85340
Повикувачки број +382 31
   

Сортирајте ги резултатите по:

Херцег Нови 🚌 30/12/2022 - 03/01/2023

по лице€259.00
  • Автобуски превоз
  • 2 ноќевања со појадок
  • 2 свечени вечери со музика
  • Користење СПА центар