TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Чањ

Чањ е атрактивно туристичко место, се наоѓа помеѓу Петровац и Сутоморе.
Има прекрасна плажа од 1 км, наречена Златна обала, по бојата на песокот.
Во непосредна близина на Чањ се наоѓа прочуената Краљичина плажа до која се доаѓа само со брод.
Престојот во Чањ надополнет со излети во неговата непосредна околина нуди можност за одличен одмор.