TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Ќустендил

Ќустендил се наоѓа во југозападна Бугарија. Во V-IV век пр.н. е. Тракијците ја оформуваат населбата. Подоцна го претвораат градот во тврдина.Градот е споменат и под името Велбожд во писмо од византискиот император Василиј II од 1019 година Знаменитости во градот: Уметничка галерија Владимир Димитров - Мајсторот, куќа музеј Димитар Пешев, црквата Св. Георги, Парк Хисарлука. Во близина на градот се наоѓа водопадот Полска Скакавица, Стобските пирамиди Оддалеченост: Софија - Ќустендил - 85 километри. Пловдив - Ќустендил - 232 км.

Сортирајте ги резултатите по:

Park hotel Spa 4*🚕
Ќустендил БУГАРИЈА

1 Оцени

  • Надворешен минерален базен
  • Сауна
  • Џакузи

цена од€31.00 ИЗБЕРЕТЕ

Сортирајте ги резултатите по: