TA Turist BitolaTA Turist Bitola
Заборавена лозинка?

Сандански

Со право може да се каже дека денес градот Сандански стана еден вид "фабрика за здравје". Климатскиот третман и балнео терапијата во долг период ги докажаа своите предности и го претворија градот во национален и меѓународен спа-центар.
Свети Врач е поранешното име на сегашен Сандански. Се наоѓа на југозапад на Бугарија, и на само 40 км од Македонската граница. (Ново село) во долината на реката Струма од нејзината лева страна и е сместен во подножјето на Пирин планина, од нејзината западна страна. Низ него тече реката Санданска Бистрица, Тука се наоѓаат над 80 минерални извори со температура од 33°С до 83°С со ниска минерализација и успешно се користат за третмани на најразлични болести. Градот Сандански е познат како најголема топла населба во Република Бугарија, со просечна годишна температура 13.9ºС, со најниска во земјата просечна релативна влажност на воздухот - 66%, со најголема должина на сонце - 2506 часа, со најмалку магливи денови во текот на годината - просек 5. Воздухот во Сандански има најниска содржина на алергени во цела Бугарија. Не е случајна популарноста негова како една од најдобрите во Европа природни балнеолечилиште за хронични заболувања на белите дробови и горните дишни патишта - бронхијална астма, хроничен и астматичен бронхит, поленска треска, респираторна невроза и други.

ТЕНИС - КОМПЛЕКС ИНТЕРХОТЕЛ САНДАНСКИ Комплексот нуди пет тениски игралишта со модерни подови и комплетна професионална опрема. Игралишта не замрзнува дури и во најстудените зимски денови, а по поројниот дожд можат да се користат само по 30 минути. Подлогата е црвена, слична на онаа во "Ролан Гарос" и е лиценцирана од страна на Меѓународната федерација по тенис (ITF). СПА ХОТЕЛ МЕДИТЕ Хотелот располага со две тениски игралишта со димензии 50м / 20м, покриени со "тепих" (вештачка трева).  

Фолклорот и етнографијата во овој регион има свои уникатни квалитети. Непоколебливата љубов кон минатото и традициите на овие земји се причина да го задржат својот фолклор и обичаи. Во Сандански или во околните села, се одржуваат традиционални фестивали, селски фестивали или празници. Тие се важен дел од животот на локалното население. "Пирин фолк" е меѓународен фестивал на Балканската народна музика, кој се одржува во септември (првиот викенд) во градот Сандански. Тоа е еден од најпрестижните фестивали во Бугарија, која секоја година собира учесници од различни земји и претставува средба на традиции, култури и јазици во име на фолклорот на песни. Балканскиот младински фестивал "Младите на Балканот" се одржува во септември (втор викенд) во Сандански и е најголемиот меѓународен младински настан во Југоисточна Европа. Тоа им овозможува на младите луѓе да ги прошират своите погледи и контакти во разновидна палета на различни интереси, вештини и можности за настапи во различни сцени. Во центарот на Сандански се наоѓаат ископини од ранохристијанскиот период

Гледано низ очите на младите, ноќниот живот во Сандански е разновиден и интересен. Во зависност од преферираниот музички стил, можете да изберете од кафиќи, пијано-барови или ноќни клубови. Најпопуларни „Massa Club“ во комплекс Медите „Night Life” во комплекс Св. Никола „Piano bar“во комплекс Св. Никола „Piano bar Faces” во хотел Парк Пирин

Сортирајте ги резултатите по:

Botanika
Сандански БУГАРИЈА

0 Оцени

Со доплата можност за користење на СПА центарот на Медите 5*

цена од€18.00 ИЗБЕРЕТЕ

Medite
Сандански БУГАРИЈА

0 Оцени

Хотелот е сместен во Поленица, мирен дел над градот Сандански...

цена од€38.00 ИЗБЕРЕТЕ

Medite Villas
Сандански БУГАРИЈА

0 Оцени

Maldivian Houses 8 луксузни вили, дел од комплексот Медите Ресорт.

цена од€170.00 ИЗБЕРЕТЕ

Pirin Park
Сандански БУГАРИЈА

0 Оцени

Хотелот е член на групацијата хотели Шарлопов Хотелс........

цена од€38.00 ИЗБЕРЕТЕ

Sv. Nikola
Сандански БУГАРИЈА

0 Оцени

Во центарот на градот, на главната улица, продавници, ресторани...

цена од€25.00 ИЗБЕРЕТЕ